כאב מפרקי אצבעותאוטאוארטריטיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

11/08/2021 | 22:35 | מאת: עוז

בשל אוסטאוארטריטיס מפרקי אצבעות כפות ידיים כואבים. לפני כ 12 שנה הומלץ לי נטילת תרופות NSAID. בשל התגברות הכאב אני לוקח סלקוקס 200 מ'ג 3-4 פעמים בשבוע. פרפין חם לא כ"כ עוזר, כשהכאב גובר שם האצבע במים חמים. הבנתי כי היות ואני קרוב ל 81, עם סטנט בעורק ונטילת אספירין קרדיו וסטטינים, שימוש רצוף ב NSAID עלול לגרום נזק, מה יכול לשכך הכאב במקומו?

עוז שלום, לפי הסיפור שלך, נראה שמיצית את האופציות השמרניות לטיפול באוסטאוארטריטיס של מפרקי האצבעות. אם מדובר ב-2-3 אצבעות שמפריעות במיוחד, הרי שניתן לטפל בניתוח ע"איחוי המפרקים ובכך למעשה שיכוך הכאב (אין מפרק "חולה" - אין מה שיכאב). אם המחלה יותר מפושטת הרי שאין פיתרון ניתוחי. אפשר לקחת משככי כאבים שאינם על בסיס NSAIDS (אקמול, אופטלגין ...) או להיעזר בתכשירים כגון מגה-גלופלקס, NO 7, כורכומין, ארטריל ועוד. בברכה, ד"ר יהןדה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד