נימול באצבעות יד ימין בזמן האחרון .

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/08/2021 | 04:11 | מאת: אייל

שלום דר !! בחודשים האחרונים אני קם בבוקר עם נימול באצבעות יד ימין .. רופא המשפחה שלי שלח אותי לבדיקת emg שם הרופא בדק אותי ושאלתי אותו מה קורה אמר שייתכן שעליי לעבור ניתוח אבל תפנה לרופא שלך ואני מאוד לחוץ מהעניין . והרופא שלח אותי לעשות פיזותרפיה . בתקווה שלא אצטרך את הניתוח הזה אמן ברשותך אכתוב סיכום של הבדיקה >>> נוירופטיה אולנארית מימין ייתכן עקב לחץ על העצב באזור המרפק cts קלה מאוד מימין אני נורא מודאג ואיני יודע מה זה והאם הטיפול בפיזותרפיה תעזור לשיפור המצב .. ממני המודאג

אייל שלום, נראה לפי התשובה שצרירפת שעיקר הבעיה הינה לחץ על העצב האולנרי בתעלה במרפק. ה-EMG כלשעצמו אינו מספק ואת האבחנה יש לקבוע רק לאחר שנבדקת ולראות אם התסמינים מתאימים לתשובה ב-EMG. לפי חומרת הבעיה אפשר לקבוע את הטיפול, אך בהחלט יש מקום לנסות טיפול שמרני (כגון פיזיותרפיה) לפני ניתוח. ממליץ לגשת להיבדק את מומחה לכירורגיה ש היד לקביעת האבחנה. בברכה, ד"ר יהודה

01/08/2021 | 19:20 | מאת: אייל

שלום דר ותודה על תגובתך .. יש לי שאלה !! המצב הנוכחי כפי שצירפתי הינו מסוכן ?? כלומר זה הפיך ?? וממה זה נובע אצלי ?? יכול להיות מתרופות אלו ואחרים ? אודה על התיחסותך והמון תודה ונערכה כל טוב

לפי מה שסיפרת אי אפשר לקבוע מה הגורם ואם המצב הפיך - לשם כך יש לראות כמה זמן התסמינים, מה יש בבדיקה הפיזיקלית (חשוב מאוד!!!) ומה תוצאת ה-EMG.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד