צילום עם גבס או ללא הגבס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/07/2021 | 22:25 | מאת: חיים וויס

אני כשבועים עם גבס עקב שבר הרופא הפנה אותי לצילום מעקב עם הגבס שאלתי האם באמת אין צורך להסיר קודם את הגבס ידוע על רופאים שכן הורידו קודם למטופלים את הגבס ורק אז שלחו אותם לצילום תודה

שלום חיים, שברים מתחברים בתקופה שבין 3 שבועות ל-3 חודשים (יש כמובן יוצאי דופן). מקובל לבצע צילום עם הגבס במהלך תקופת הריפוי על מנת לוודא כי עמדת השבר נשמרה ושאין תזוזה משמעותית בין חלקי השבר. בסוף תקופת ההחלמה הצפויה, כאשר השבר כבר אמור להיות מחובר - מבצעים צילום בלי הגבס. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד