חבלה באגודל כף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/07/2021 | 13:12 | מאת: עומר בן יוסף

שלום רב, לפני כ10 חודשים נחבלתי באגודל כף יד ימין, במפרק הMCP (בכיוון הRCL). הייתי אצל מומחה כף יד והוא אבחן שמדובר בbone contusion . הנפיחות עדיין קיימת 10 חודשים לאחר החבלה, ויש חבורה קטנה באזור. הכאבים מופיעים ככל שאני מאמץ יותר את האגודל, כלומר זה משתנה בהתאם לשימוש. כלומר ככל שאני משתמש יותר באגודל הכאבים גדלים, והפוך. האם זה ריאלי שלאחר 10 חודשים פציעה מהסוג הזה (ובאזור ההוא) עדיין לא החלימה? בנוסף, כמה שינוי בתזונה יכול לעזור להחלמה? (כלומר הוספת ויטמין C , סידן , ויטמין D לתזונה) . האם ניתן לצפות במקרה הנ''ל להחלמה בכלל ?

עומר שלום, להערכתי יש מקום לבירור נוסף על מנת להבין מה גורם לך לכאב - האם יש פגיעה סחוסית ? האם קרע רצועתי ?... בדיאטה מערבית רגילה, אין צורך בתוספי מזון. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד