הגבלה במרפק כף יד עם רדומות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/07/2021 | 02:01 | מאת: חסון

שלום ד"ר אני סובל מקליקים בכף יד ימין . שאני מרים משהו מרגיש עומס ולחץ כאילו שיש חופש במפרק עשיתי בדיקה MRI וזה התשובה אשמח אם תתן לי המלצה או הסבר תודה בהקדם| אולנה-פלוס ואריאנט מינימלי. לא הודגמו שברים, בצקות לשדיות או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי. ה- TFCC שמור. ללא נוזל יתר במפרק ה- DRUJ ובמדור הרדיו-קרפלי. אין לזהות קרע ברצועות הסקפולונטית והלונוטריקווטרלית. הגידים המכופפים והמיישרים שמורים. צבר קטן של ציסטות גנגליוניות באספקט דורזלי של המרווח הסקפו-קפיטייט בקוטר מרבי עד 5.0 ס"מ. ללא ממצא חריג בתעלות הקרפלית והאולנרית. לסיכום: צבר קטן של ציסטות גנגליוניות באספקט דורזלי של הקרפוס, ללא הדגמת תהליך חריג משמעותי אחר

חסון שלום, ממצאי ה-MRI אינם מסבירים "קליקים", אך עשויים להסביר כאב. יש לבדוק האם מיקום הציסטות ב-MRI מתאים למיקום הכאב ביד. לשם כך יש להיבדק אצל מומחה לכירורגיה של היד. ציסטות גנגליוניות הינן "כיסים" של נוזל"הבורח" מתוך המפרק. מדובר בממצא שפיר שלרוב הינו אקראי ולא בהכרח כואב. אם מיקום הכאב מתאים למיקום הגגנגליון ב-MRI, הסרתו של הגנגליון (בניתוח) עשויה לשפר את הסימפטומים. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד