כאב באמה יד שמאל ונימול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/07/2021 | 21:06 | מאת: oo

שלום בחודש האחרון התחלתי לסבול מכאבים באמה יד שמאל קצת מתחת למרפק. בימים האחרונים התחילו להתלוות לזה גם נימול בכף היד הכאבים לא קבועים, אבל באים והולכים כמה פעמים ביום עד שאלך להיבדר אצל רופא

שלום, נימול הינו סימפטום המתאים לפגיעה עצבית, לרוב כתוצאה מלחץ ע"ג מהלך העצב. סביב המרפק עוברים מספר עצבים לאמה וכף היד. המקרה השכיח יותר הינו לחץ על העצב האולנרי הנמצא בצידו הפנימי (!) של המרפק. באם זו הבעיה, מומלץ לבצע בדיקת EMG (בדיקת הולכה עצבית) על מנת להדגים את הלחץ על העצב. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד