ליפומה תוך שרירית ואבחנה מבדלת המנגיומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/07/2021 | 19:22 | מאת: ברוך

דר' שלום לפני כי 3 חודשים גיליתי גוש בחלק מרוחק של ביצפס בזרוע הימן .עברתי US -הודגם גוש היפראקוגני עם גבולות חדים 2.5 *1.0 ס"מ אוסקולרי. MRI -ללא האדרה פתולוגית .ליפומה תוך שרירי. רופא אורטופד-האבחנה מבדלת ליפומה תוך שרירית -המנגיומה. אשמח לקבל את דעתך על המשך בירור והטיפול תודה

ברוך שלום, לא כל כך ברור לי מה האבחנה - האם ה-MRI הדגים באופן חד משמעי ליפומה והאורטופד חשב אל המנגיומה ? אטו שכבר בפענוח ה-MRI מופיעות שתי האבחנות ?

11/07/2021 | 08:11 | מאת: ברוך

דייר בוקר טוב.תודה על תשובתך.סיכום MRI -ליפומה תוך שרירית.רופא ממליץ לא לנתח ולחזור כעבור 6 חודשים ל US.בתאריך01.2022 יש ליPET.CT(adenocarcinoma prostata. ) .האם PET.CT יתרום לאבחנה מבדלת.? תודה ושבוע טוב

אם קיימת אבחנה מבדלת (כלומר יש שתי אבחנות אפשריות לממצא וה-MRI לא יודע להחליט בניהן), אז יש מקום לבירור נוסף. אם האבחנה מבדלת הינה בין ליפומה להמנגיומה - PETCT אינו בדיקת הבחירה, אלא CT -אנגיו של הזרוע. מצד שני, אתה כותב כי ישנה תשובה חד משמעית שאכן מדובר בליפומה - אז אין אבחנה מבדלת ! ואין צורך בבירור נוסף. גם תשובת ה-MRI ששלחת בתחילה שמראה שהממצא אינו וסקולרי - המנגיומה אינה באבחנה מבדלת, ולכן לא ברור לי הבלבלול. בברכה, ד"ר יהודה

11/07/2021 | 09:36 | מאת: ברוך

דיר תודה רבה.מבחינתך יש צורך במעקב או לנתח?

ליפומה הינה גידול שפיר אך אחוז מזערי מהליפומות עלולות לעבור התמרה ולהפוך לגידול ממאיר (סרטן). ככל שהגוש גדול יותר או עמוק יותר - סיכוי זה עולה. במקרה שלך -גוש תוך שרירי בעל סיכוי גבוה יותר לעבור התמרה מגוש תת עורי. עדיין הסיכוי נמוך מאוד, אך קיים. לרוב מקובל לעקוב אחרי בדיקת דימות חזורת בטווח של מספר חודשים לראות אם יש שינוי במראה הגוש. בברכה, ד"ר יהודה

11/07/2021 | 11:01 | מאת: ברוך

תודה דוקתור מקרב לב.

15/08/2021 | 19:27 | מאת: ברוך

דר שלום. בהמשך לבירור שעברתי ANGIO CT בהשוואה עם US ו MRI שעברתי קודם קיבלתי סיכום ליפומה .האם כדאי להוציא אותה למרות שהיא לא מפריעה לי. או להיות במעקב תודה על תשובתך. מצורף פיענוח

לבחירתך, שתי האופציות לגיטימיות: ניתוח פותר את הבעיה, במחיר של צלקת וקצת "כאב ראש" עם אשפוז וטיפול בפצע אחרי ניתוח. מעקב דורש לבצע שוב MRI ושוב MRI (מקובל אחת לשנה).

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד