ניתוח ארטרוליזה לזרת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/07/2021 | 06:10 | מאת: גלעד

שלום ד"ר, עקב חבלה באצבע 5 (זרת), הזרת מכופפת (טווח של PIP 10-100). הוסבר לי על אפשרות של ניתוח ארטרוליזה לזרת. מה דעתך על ניתוח זה?

גלעד שלום, ארטרוליזה (שחרור מפרק) הינו ניתוח לשיפור טווח התנועה, אך אינו יכול להביא את האצבע לטווחים מלאים ודורש לאחר מכן פיזיותרפיה וריפו בעיסוק תקופה ממושכת. סה"כ הטווחים שתיארת טובים ומאפשרים תפקוד והשיפור בניתוח יהיה לא משמעותי. אם אתה מצליח להגיע עם כרית הזרת לכף היד, אני ממליץ לא לעזור ניתוח. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד