רעד חדש בשתי אצבעות, פגיעה בעבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

05/07/2021 | 21:28 | מאת: איילה

שלום אני בת 45 בריאה בד"כ. לפני 3 שנים עקב שיעול ממושך גילו אצלי גידול שפיר במדיאסטנום ועברתי ניתוח כמה שעות להסיר אותו. במהלך הניתוח שוכבים על הצד עם היד קשורה מעל הראש ומקופלת. כתוצאה מכך החלו תופעות ביד ימין - יד רדומה, נמלול, חולשה בכף היד, כאב וכו'. ב EMG ראו פגיעה בעצב האולנרי ואולי עוד משהו לא זוכרת. עברתי ריפוי בעיסוק ואחרי כמה חודשים המצב השתפר יותר כח ביד ופחות תחושות כאב ונמלולים. עם זאת זה לעולם לא עבר ויש תקופות פחות טובות ולוקחת משכך כאב. הסיבה שאני שולחת את ההודעה היא שלפני כחודש החל לי רעד ביד בעיקר באגודל ובאצבע המורה. הרעד לא נמצא כל הזמן אלא מופיע בפעולות או מצבים מסוימים יותר. למשל להחזיק משהו באגודל ובאצבע המורה. ולפעמים סתם כככה. הרעד ניכר מאוד. רופא המשפחה הפנה אותי ל EMG עדכני זה עוד חודש ולאחר מכן לגשת לכירורג כף יד. אני לא בלחץ מזה. אבל רציתי לשאול האם יש דחיפות בעובדה שפתאום אחרי כמה שנים התפתח לי רעד ב 2 האצבעות האלה? אולי יש איזה לחץ על איזה עצב והמתנה של שבועות עלולה לגרום נזק ארוך טווח? האם יש משהו שכדאי לעשות בינתיים או שאין בעיה לחכות חודש עד הבדיקה ואח"כ כירורג כף יד? תודה רבה

איילה שלום, רעד הינו סימפטום היכול לנבוע מספר מקורות, כאשר הסיבה הנפוצה ביותר הינה "רעד ראשוני" ממקור לא ידוע ולרוב טיפול ברעד ניתן ע"י נוירלוגים. רעד יכול להיות גם כתצאה של פגיעה עצבית פריפרית. לציין כי העצב שמגיע לאגודל ולאצבע המורה אינו העצב האולנרי ולכן אינני רואה קשר בין סיפור העבר לסימפוטמים הנוכחיים. ממליץ לפנות גם למומחה בכירורגיה של היד וגם לנוירלוג להמשך בירור. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד