זרת מכופפת לאחר משחק כדורסל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/07/2021 | 05:01 | מאת: אדיר

שלום ד"ר, לפני כשנה בעת כדורסל, הכדור נחת לי על הזרת. תארתי לעצמי שהאצבע רק התנפחה, אך לאחר כשבועיים הבחנתי שהאצבע מכופפת. לאחר כמה חוות דעת מרופאים שמהם התאכזבתי, חוויתי שהזרת גם מכופפת ולא מתיישרת לפעמים (אצבע הדק). רציתי לשאול: 1. האם יש מה לעשות כירורגית אם הגיד המכופף קרוע (גם אחרי שנה)? 2. האם יכול להיות מצב שגם קרע בגיד מכופף וגם אצבע הדק יחולו באותה האצבע? תודה.

אדיר שלום, תחילה, אני לא בטוח מה האבחנה - אצבע הדק אינו מצב המתאים לאחר חבלה ולכן לא ברור כיצד נקבעה האבחנה של אצבע הדק. שנית, אם אגן מדובר בקרע של המכופף לאחר שנה, יש אפשרות לשחזר את הגיד, אך מדובר בשני ניתוחים עם תוצאות בינוניות מבחינת התפקוד הצפוי. לכן חשוב לדעת מה רמת התפקוד כיום ולראות האם התועלת שבניתוח עשויה לשפר את התפקוד הנוכחי. שלישית, קרע מכופף ואצבע הדק - אינם סבירים להתקיים ביחד. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד