קרע חלקי ברצועה SLIL

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

30/06/2021 | 23:50 | מאת: יפ

בת 24 סובלת מכאבים ביד ימין, התגלה בmri קרע חלקי ברצועה SLIL המליצו לי על ניתוח ארטרוסקופיה.הגבלת תנועה חלקית, השימוש ביד הוא יומיומי האם ללכת לייעוץ נוסף או שניתוח אכן הפתרון

שלום, קרע מלא ב-SLIL מצריך טיפול ניתוחי. כאשר קיים קרע חלקי, הנושא שנוי במחלוקת לגבי הטיפול הרצוי ואין הסכמה חד משמעית בין הרופאים. כמו כן, MRI אינו מדוייק ב-100% לגבי פגיעות ב-SLIL ולפעמים קרע חלקי ב-MRI, מתגהל כקרע מלא. ארטרוסקופיה הינה למעשה טכניקה שלא רק עשויה לטפל בבעיה, אלא גם לבדוק את מידת הנזק ולראות האם קיימים פגיעות נוספות שלא הודגמו ב-MRI. באם הכאבים ממושכים והמגבלה משמעותית - ממליץ על הניתוח. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד