שקיעת גושי סידן באצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

30/06/2021 | 11:41 | מאת: יוסי

שלום רב אני סובל משקיעת גושי סידן באצבעות בגלל סקלרודרמה .האם יש דרך להסיר את זה בניתוח האם זה ניתוח שמבוצע בכלל והאם הוא כרוך בסיכונים רבים .שאלה נוספת אם אפשר לשאול האם זה עלול לחזור תודה רבה

יוסי שלום, תחילה, אין הככרח להסיר גושים אלו - רק אם זה כואב/מפריע. שניצ, באם אכן זה מפריע קיימות 2 טכניקות טיפוליות: 1. הסרת בניתוח בהרדמה מקומית. הניתוח כלעצמו אינו מורכב, אך בשל הסקלרודרמה, ריפוי החתך הניתוחי ממושך יותר. 2. הזרקת בוטוקס לאצבע - כאן אין חתכים, אך הטיפול פחות זמין. בשני המקרים התופעה עלולה לחזור בשלב מאוחר יותר, מאחר והסקלרודרמה עדיין קיימת. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד