ניתוח אקסיזיה בסקפואיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

23/06/2021 | 20:44 | מאת: דודו

שלום רב עקב ציסטה גדולה בסקפואיד ימין וכאבים נוראיים הוסכם לעבור ניתוח אבל לא הבנתי בדיוק מה זה האם ניתוח אקסיזיה לציסטה בסקפואיד זה אומר גידול בעצם??שהסירו אותו ושלחו לפתולוגיה? האם ניתוח אקסיזיה זה אומר כריתה של נגע סרטני?

דודו שלום, אקסיזיה משמעו ניתוח להסרת נגע. הנגע יכול להיות שפיר או ממאיר (סרטני) ולכן לשם אבחנה נהוג לשלוח את המצא לבדיקה פתולוגית. הסיכוי לנגע ממאיר בעצם הסקפואיד הינו קלוש. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד