צילום כף יד- לחוצה מאוד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/06/2021 | 10:56 | מאת: מיכאלה

שלום רב בצילום כף יד לאחר כאבים (ללא חבלה) נכתב: שינויים oa במפרקים pip עם היצרות מרווחים תוך מפרקיים סקלרוזציה מוגברת בגליל מקורב אצבע 3 יד שמאל. מה המשמעות ההיצרות והסקלרוזציה? מאוד מאוד לחוצים תודה רבה

מיכאלה שלום, ההיצרות משמעה שחיקה של הסחוס במפרקים של האצבעות. הסקלרוזציה דורש בירור נוסף. לרוב ממצא אקראי חסר משמעות שהתגלה בצילום באופן מקרי. יש לגשת למומחה לכירורגיה של היד עם הצילום ולהיבדק. בברכה, ד"ר חיים יהודה

14/06/2021 | 01:07 | מאת: מיכאלה

איזה המשך בירור? הייתי אצל כירורג כף יד שראה את הדיסק ואמר שזה שום דבר (ד״ר פעילן) האם אפשר להיות רגועה? כשרשמת המשך בירור, לאיזה בירור התכוונת? הוא לא הפנה לשום בדיקה נוספת

מצוין העיקר שמישהו שמבין בתחום ראה את הצילום

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד