אגודל לאחר טריקת שער

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

04/06/2021 | 15:47 | מאת: Riki

שלום ד''ר לפני כ 7 שנים שער נטרק לי על האגודל היה לי שם שבר דיסתלי בגליל העליון כאב וחתך עמוק באותו יום ניסה הרופא במיון טרם להוציא לי את הציפורן אך זה לא עלה בידו, הוא 3 פעמים הזריק לי הרדמה לעצם ובגלל שזה לא השפיע בסוף חבש רק אח''כ הוציאו לי 3 פעמים את הציפורן במשך השנים פעם אחת זה היה חצי, הציפורן אבל גדלה לא ישר, עם סוג של גבעה והסוף ניראה כפטריה אבל לא חושבת שזה פטריה, האם ניתן לעשות משהו כדי שתגדל ציפורן רגילה? אשמח למענה תודה.

ריקי שלום, לפי הסיפור שלך נראה שאין טכניקה ניתוחית לתקן את הציפורן. האופציה היחידה היא לקחת את מיטת הציפורן מאחת הבהונות בכף הרגל ולהשתיל במקום מיטת הציפורן של האגודל. מדובר בניתוח מורכב עם סיכויי הצלחה בינוניים והחלמה ארוכה (כשנה). ואם הציפורן מציקה לך בצורתה הנוכחית - אולי עדיף לבטל אותה לחלוטין שלא תצמח יותר. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד