כאבים ותוצאות גבוליות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

04/06/2021 | 09:06 | מאת: ישראל

שלום רב לד"ר, רקע לבעיה: בן 32, בריא בד"כ, מתאמן, עובד בעבודה משרדית, אמא חולה באוסטאופורוזיס ואוסטאואריתריטיס, פיברומיאליגיה ועוד) לפני כחודשיים נחבלתי בגב (השאלה לא בנושא זה) וכתוצאה מכך נאלצתי להפסיק להתאמן ולשכב רוב הזמן. הבעיה: בחודש האחרון התחילו להופיע בהדרגה כאבים בפרקי הידיים וגם במרפקים, מחמיר כאשר אני מתעסק בסלולרי בשכיבה, מחמיר (פחות) כאשר אני עובד במחשב במקלדת, לקראת סוף היום הכאבים חזקים יותר. מסאג' עצמי חזק מסייע בהפחתת הכאבים. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות (אימונו-סרולוגית והמטולוגיה) ואמרה שהתוצאות גבוליות, אשמח לחוו"ד, להלן הבדיקות. DNA (ds) Ab Borderline 6.0 DNA Ab CONF Negative RNP A 0.2 Index ANA PATTERN Homogenous ANA TITER BORD 1:40 RNP 0.2 Index ANTINUCLEAR Ab_(ANA) (לא מופיע כלום) RHEUMATOID FACTOR קטן מ-0.15 כל שאר המדדים קטנים מ-0.2 או בטווח הנורמה תודה רבה

ישראל שלום, אלו בדיקות מתחום הראומטולוגיה בשאלה של דלקת מפרקים. נראה שהרופאה שלך חושבת שזה הכיוון (מאוד הגיוני לפי הסיפור). אינני בקיא בערכים ובמתן פענוח - יש לפנות לראומטולוג. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד