כאבים בשורש האגודלים לאחר צילום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

27/05/2021 | 15:58 | מאת: אביב

שלום דר', יש לי מזה כשנה כאבים בשורש האגודלים משני הצדדים. בשלב הראשון הרופא נתן לי זריקות קורטיזון. זה עזר מאוד, אבל אחרי 3 חודשים הכאבים חזרו. ראיתי אצל פרופ' קרסו אורתופד שהסביר שיש ניתוח [להחלפת סחוסים או משהו כזה]. עשיתי צילום. בפענוח רשום להתפעתי ''לא הודגם ממצא גרמי פתולוגי, שטחים ומרוחים המפרקים שמורים, מבנה גרמי תקין''. אני לא יודע איך יכול להיות שלא ראו את הבעיה בצילום? ומה מומלץ לעשות מעכשיו כדי לסלק את הכאב אחת ולתמיד? תודה, אביב

שלום אביב, תחילה, לא ציינת בן כה אתה. שחיקת סחוס בבסיס האגודל הינה מצב שכיח באוכלוסזיה המבוגרת, אך אינו אבחנה סבירה באוכלוסיה צעירה. שנית, לא קיים ניתוח או תרופה להחלפת הסחוס. ישנם ניתוחים להחלפת מפרק שחוק. שלישית, נראה כי על מנת להמליץ על טיפול יש תחילה לבסס את האבחנה. עד כה מהסיפור שלך, אינני יודע מה האבחנה. והאם אכן מדובר בשחיקת סחוס. לציין כי גם במקרה זה, כשהמחלה בתחילת דרכה, הצילום עשוי להיות תקין, אך יש לבדוק גורם אחר לכאבים לפני שמגיעים למסקנה זו. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד