ניתוח שתל עצם בסקפואיד עקב ציסטה מאוד גדולה שגורמת לכאב איום בשורש כל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/05/2021 | 07:37 | מאת: דודו

בוקר טוב דר אחרי כמה בדיקות וצילומים בשורש כף יש סיכמנו עם מרופא כירורג כף יד על ניתוח שתל עצם בסקפואיד עקב ציסטה מאוד גדולה שגורמת לי לכאבים איומים האם תוכל להסביר לי קצת על הניתוח שתל עצם?? אחרי הניתוח כמה זמן גבס?? משך זמן הניתוח בערך?? מאיפה לוקחים עצם למילוי?? תודה מראש

דודו שלום, לא ברור לי האם ישנו שבר בסקפואיד. לרוב ציסטה מופיעה בסקפואיד כסימן לכך שהשבר לא התחבר. על מנת לחבר את השבר יש לקבע אותו וכן להביא עצם "בריאה" ולמלא את החלל שנוצר בציסטה. לצורך זה ייתכנו מספר מקורות - צלוי בגודל החסר ועמדה של שני חלקי הסקפואיד. באם הסקפואיד שומר על ה"צורה" הכללית שלו, ניתן להסתפק בשל עצם מטפיזרי (רך) שרק יעודד חיבור. באם העצם קרסה - יש להכניס שתל קצה קורטיקלי שיתן גם תמיכה מבנית. לצורך זה ישנם גם מספר מקורות - אך זה לבחירת הרופא בדיון עם המטופל. משך ניתוח צפוי כשעתיים. לאחר הניתוח גבס עד קבלת חיבור לפי בדיקת סיטי - מינימום חודשיים. אם לאחר חדושיים עדיין אין חיבור בסיטי, יש להמשיך בגבס. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד