תסמונת התעלה הקרפלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

20/04/2021 | 10:53 | מאת: אביבית

בת 42 עובדת במחשבים. מה אני יכולה לעשות כדי למנוע החרפה של המצב, בהנחה שאני לא יכולה להפסיק לעבוד? האם להמנע מהנחת כרית היד על השולחן בזמן עבודה? (לעבור לעכבר עומד למשל), האם סד קיבוע באמת יעזור? כי כרגע רק קיבלתי משהו אנטי דלקתי אבל אני חושבת שאני לא באמת יודעת איך לשפר את הרגלי היום יום כדי להמנע מהמשך נזק.

אביבית שלום, מקובל לחשוב כי קיים קשר בין עבודה ממושכת מול מחשב לתסמונת התעלה הקרפלית, אך הדבר לא זכה לתימוכין בספרות הרפואית, למרות מחקר רב בנושא. אני מניח שיש כאב/אי נוחות בשורש היד, אך תחילה יש לבדוק מה האבחנה והאם אכן מדובר בתסמונת התעלה הקרפלית (הערכה אצל רופא-חשוב !!! ובדיקת EMG או US). במידה וזו האבחנה, ניתן לנסות טיפול שמרני ע"י סד לישור שורש היד אותו לובשים דווקא במהלך הלילה כולל בשינה, על מנת לתת לעצב שעובר בתעלה "מנוחה" ויכולת להתאוששות. באם הלחץ על העצב גדול או ממושך, סיכוי ההצלחה של טיפול זה יורדים. לגבי השינויים הצעת בסביבת העבודה - כפי שהסברתי, אין קשר לתסמונת התעלה הקרפלית ולכן לא בטוח שהם יעזרו. כמובן שאם הכאבים שלך מסיבה אחרת, הרי ששינויים אלו עשויים להיטיב. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד