שיקום כף יד אחרי שבר בשורש כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

18/04/2021 | 21:50 | מאת: חביבה

אחרי כמה צילומים נאמר לי שעלי להמשיך בריפוי בכיסוק ופזיותרפיה אני בטיפול4 פעמים בשבוע ומשתמשת בסדים לשפור טווחים. התקדמות איטית התחלתי בטיפולים בדצמ מה עצתך

חביבה שלום, שיקום צפוי אחרי שבר בשורש היד הינו מספר חודשים, כך שאת בהחלט בטווח המקובל וכל עוד ישנה מגמת שיפור - אז אני לא רואה סיבה להילחץ. קצב ההתקדמות שונה בין המטופלים ותלוי במספר גורמים כגון המורכבות של השבר, הטיפול (ניתוח או גבס), האינטנסיביות של הפיזיותרפיה ועוד.. אם למרות שעבר זמן רב אין התקדמות, יש לבדוק האם השבר מחובר בעמדה תקינה ? האם היו חבלות נוספות (כגון פגיעה ברצועות, שברים במרפק ...) שלא התייחסו אליהם ? האם התרגול שאת מבצעת מספק ? ממליץ לפנות לרופא המנתח בשאלות אלו. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד