ניתוח לתיקון שבר בעצם הסירה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

25/03/2021 | 14:57 | מאת: סער

שלום, לפני 3 חודשים עברתי ניתוח לתיקון שבר בעצם הסירה (ORIF ,שתל עצם עצמי מהאגן עם בורג לסקפואיד). לפני שבוע וחצי ביצעתי בדיקת סיטי שאלה ממצאיה: "מצב לאחר קיבוע פנימי מתכתי של שבר מרוסק בסקפואיד עם נון יוניון של אחד קווי השבר - זה שחוצה את העצם לרוחב. אי סדירות באספקט הארטיקולרי של הרדיוס בצורה של אינדנטציה. פיסטולה עם חדירת אוויר לסקפואיד מאזור הפלמרי של הקרפוס. ציסטות ופסוידו-ציסטות סוב - כונדרליות רבות בגודל עד 3 מ"מ נצפו בטרפזואיד ובאספקט הפרוקסימלי של מסרק 1". במידה וניתן להעריך, אשמח לדעת האם התוצאות תקינות. תודה רבה מראש וחג שמח

סער שלום,, הבדיקה מעידה כיח השבר עדיין לא התחבר וזהו מצב נורמלי 3 חודשים אחרי הניתוח אותו עברת. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד