כאב לאחר נגינה באיזור שבר אגודל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

16/03/2021 | 17:14 | מאת: מושון

לפני כשנה וחצי שבר סקי באגודל ימין במפרק MP ללא תזוזה. בביקורת מס חודשים לאחר השבר נראה איחוי תקין. עם זאת נראה בצילום שהמרווח הסחוסי קטן בכ 50% באיזור השבר. כשנה ללא כאבים כלל. בשבועות האחרונים מרבה בנגינה על גיטרה, מספר שעות בשבוע, ועתה התפתח לי כאב עז באיזור המפרק/שבר. האם יתכן ששחקתי את הסחוס או שתהליך כזה (אם קורה) הינו תהליך שמתפתח לאורך עשרות שנים? או שהכאב הינו נורמלי אם מרבה באימוץ היד ואם כן האם זה ימשיך או שצפוי להעלם עם השנים, ואוכל לנגן הרבה ללא התפתחות של כאב?

16/03/2021 | 17:16 | מאת: מושון

מצב צילום

.

שלום, השבר שמופיע בצילום עומד בעמדה טובה, אך הינו מגיע למפרק ולכן קיים נזק לסחוס. מדובר בשבר "קטן" ולכן הנזק הינו מינימלי, כך שאינני רואה סיבה לכאב עז כפי שאתה מתאר. עם זאת, לא ברור האם מדובר בצילום עדכני או לאחר החבלה. מאחר ואתה מתאר כאב שמופיע מזה מספר שבועות, הייתי ניגש להיבדק תחילה ולבצע צילום עדכני. יש לזכור כי כאבים באגודל יכולים להיות מסיבות אחרות ולכן חשיבות להגיע לאבחנה. בברכה, ד"ר יהודה

17/03/2021 | 16:27 | מאת: מושון

אין כאב מס. שבועות, אלא נוצר כאב זמני לאחר כמה ימים של נגינה אינטנסיבית בגיטרה. שאלתי היא, מה הסיבה לכאב אם השבר כבר מאוחה שנה שלמה, האם זה נורמלי שיהיה כאב עז באיזור השבר לאחר הפעלה ממושכת של האגודל גם אם אין בעיה סחוסית? או שכאב זמני כזה מצביע על בעיה סחוסית ועלי להמנע למהפעיל את האגודל נמרצות בנגינה? כלומר, האם במצב "תקין" לאחר שבר שהתאחה, אני לא אמור להתקל בכאב אלא אם כן יש בעיה פתולוגית?

סביר שמדובר הפגיעה סחוסית שהיא לא מחלימה (בניגוד לשבר שמתאחה). עם זאת, הייתי ניגש להיבדק שוב על מנת לאושש את האבחנה.

18/03/2021 | 14:34 | מאת: מושון

האם לאחר פגיעה כזו בדרכ המפרק נשחק עם הזמן? או שהסחוס בדרכ פשוט נשאר במצבו אלא אם אתה פועל בניין או לש בצק כל היום?

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד