TFCC בכף יד ימין כאב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/03/2021 | 16:33 | מאת: עופרה

ממאי יש לי כאבים בצד הלטרלי של כף היד והאמה כולל נפיחות באותו האיזור. בהתחלה זה אובחן כדלקת בגיד ואחרי שהטיךולים לא עזרו נבדקתי שוב ואובחן אצלי TFCC. ביום חמישי אני עוברת MRI לראות כמה הקרע החמור ומה דרכי הטיפול הנכונות. כרגע אני עם הסד המיוחד לזה ועוברת טיפולי פיזיותרפיה. השאלה שלי היא מה עושים עם הכאבים אם הם לא עוברים גם אחרי שלקחתי כדור לכאבים?

עופרה שלום, קרע ב-TFC עשוי להיות ניווני(שחיקה) או כתוצאה מחבלה. לעיתים הסיבה הינה מבנה שורש כף יד שגורם לצביטה של ה-TFC ונוצר בו "חור" עם הזמן. כל אחד מהמצבים הנ"ל מצריך טיפול שונה עם זמני החלמה ושיקום אחרים. ממליץ להמתין לבדיקת ה-MRI ולאחר מכן להתייעץ מומחה בעניין זה. כמובן שיש לקבוע האם בכלל זו האבחנה והאם זה אכן הגורם לכאב, מאחר ועדיין לא ברור האם יש קרע ולא כל קרע סימפטומטי. בברכה, ד"ר יהודה

02/03/2021 | 16:55 | מאת: עופרה

תודה על התשובה המהירה! אני מתכוונת איך אפשר להקל על הכאב עד לקבלת התשובה של הMRI

כל משכך כאבים שמותר לך לקחת

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד