כאבים כרונים תקופתיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

15/02/2021 | 14:06 | מאת: גיא

לפני 10 שנים עברתי תאונת דרכים כותצאה מזה נשברה לי עצם הבריח .אחרי שכיבה ארוכה וטיפולים של פיזוטרפיה זה התאחה אבל מאז אני סובל מכאבים כרונים חזקים וחדים תקופתיים שבאים הולכים כל הזמן. אציין שזו היד הדומיננטית שלי ..אני עצמאי אז גם זו היד שאני עובד איתה בנוסף לפעילות גופנית שאני עושה מבוקרת ומוקפדת.הכאבים באים לידי ביטוי בדקירות חדות כואבות באזור הכף ימין כולה כנראה מקרין על משהו..יכולת מוגבלת להזיז את היד לכל הכיונים ...תחושה שהיד כבדה ואני אוחז אותה בגלל זה מפריע לי ...ובכלל כל המצב הזה למשל בחורף יכול להיות בלתי נסבל מהקור..וליצור תחושה כללית נוראית..פניתי במהלך התקופה אומנם לא בצורה סדירה לרופאים אורטפדים אשר המליצו לכל אורך הדרך בדברים עדינים כגול משכות פיזוטרפיה עיסוים אמבטיה חמה קומפרסים חמים..אציין שהדברים לפעמים יכולים להקל אבל שזה נמשך כ עשור זה כבר מתיש נפשית. כל ההתעסקות הזו ..לפנות שוב לרופא לשמוע מהרופא לנסות לפנות לרופא אחר...היום החלטתי לקבוע תור לרופא שקבלתי המלצה עליה גם דרך הקופח בתחום של כרוגיה אורטפדית..אצלי פשוט מדובר באזור מסוים שציינתי בהתחלה.. אבל המטרה לקבל טיפול מועיל /חזק יותר/נקודתי/אפקטיבי הכי חשוב /וללא תופעות לוואי של תרופות שיכולות ברוב המקרים לשנות דברים אחרים ... הבנתי שאפשר לשקול טיפול בקנאביס רפואי להקלה על כאבים כרונים ...האם ניתן לבקש את האפשרות הזו ? לאחר הפניה למרפאת כאב ולאחר מיצוי הטיפולים דרכם ? אשמח לשמוע את דעתכם במקרה שלי

גיא שלום, כפי שציינת, השבר התאחה וכאב ניסית כל טיפול משקם במשך שנים ולכן לדעתי אין מקום לטיפול אורטופדי נוסף. עיקר הבעיה שאתה מתמודד איתה היא כאב - לשם כך יש לפנות למרפאת כאב, האמונה על הכתבת הטיפול - כולל החלטה האם אתה מתאים לקנאביס רפואי. בברכה, ד"ר יהודה

16/02/2021 | 11:58 | מאת: גיא

האם צריך הפניה מאורטפוד למרפאת כאב ? והיכן יש מרפאות כאב לצורך העינין בתל אביב ?

זה שונה מקופה לקופה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד