פענוח בדיקת EMG ידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/02/2021 | 13:25 | מאת: אנה

היי, בבדיקת EMG ידיים נכתב כי ״בדיקת שרירים במחט יש עדות רדיקולופטיה צווארית C5-C6 ללא דנרבתיה פעילה. אין עדות למיופאטיה...הממצא קצת מדאיג אותי...מה זה אומר? כמה זה חמור? תודה מראש

אנה שלום, הטיפול הרפואי הינו בנאדם ולא בבדיקת EMG. החלטה מה משמעות הממצאים נקבעת לפי התלונות שלך (מה מפריע לך ?) מה הרופא מצא בבדיקה ולמה בכלל הוא הפנה אותך ל-EMG. רק לאחר מכן ה-EMG יכול לעזור באבחנה של הבעיה. הבדיקה עצמה מעידה על לחת עצבי בצואר על מוצא העצבים מחוט השדרה. האם מדובר בממצא אקראי או בבעיה אמיתית ? רק שילוב עם התלונות והבדיקה יכול להגיד זאת.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד