כאבים בעור הפנימי של המרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/01/2021 | 13:36 | מאת: נטלי

שלום ד"ר, אני מקוה שאני בפורום הנכון, במידה ולא אשמח שתפנה אותי לתחום הרלוונטי. בת 40, בשנים האחרונות אני סובלת לסירוגין מכאבים ותחושת שריפה נקודתית בחלק הפנימי של עור המרפק. אנסה להסביר בדיוק איפה הבעיה: על העור החיצוני אין עדות למכה או פציעה. בחלק הפנימי של העור נקודה אחת מורגשת ככאב חד כאשר שפיץ המרפק נלחץ כנגד העור, למשל כאשר אני נעזרת במרפק לעבור ממצב של שכיבה לישיבה או כאשר המרפק נשען על שולחן המחשב בזמן עבודה. הכאב הוא בחלק פנימי של העור, זה שצמוד לעצם. לא יודעת אם הגיוני, אבל זה מרגיש שהשפיץ של עצם המרפק חד ונוצר קרע ברקמה שצמודה. אם אני מיישרת את היד וממששת, העצם לא כואבת, נקודה אחרת בעור אל מול העצם לא כואבת, אבל כן הכאב מורגש נקודתית כאשר אני צובטת את העור אל מול עור. הכאב עובר אחרי כמה ימים ואז חוזר אם עשיתי כנראה תנועה לא טובה. אין לי תחושה כזו במרפק השני. השאלות שלי: לאיזה תחום שייכת הבעיה הזו? יש פתרון? לאיזה רופא לפנות? יש לזה שם שאוכל לקרוא קצת בגוגל? תודה מראש נטלי

נטלי שלום, נראה ששהכאב שאת מתארת הוא כאב עצבי. בצד הפנימי של המרפק עוברים 2 עצבים (שטחי ועמוק) העשויים לגרום לכאב אותו את מתארת כתןצאה מלחץ מקומי או גידול שפיר של העצב כגון נוירומה או שוואנומה. ממליץ להיבדק אצל מומחה לכירורגיה של היד. סביר כי תזדקקי לבצע בדיקות עזר לצורך הבירור בהתאם לממצאי הבדיקה. בברכה, ד"ר יהודה

01/02/2021 | 17:03 | מאת: נטלי

רוב תודות ד"ר

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד