תעלה קרפאלית - הסננה לאחר us

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

27/01/2021 | 15:57 | מאת: רופא משפחה

בהמלצה ממומחה כף יד יש לעשות הסננה של שורד כף יד לאחר ביצוע us , לאשש אבחנה של cts מהי הבדיקה הנ"ל? האם מבוצעת עם כל us של כף היד?

שלום, אם אני מבין נכון אז כנראה מדובר בהזרקת סטרואידים לתעלה כפית, תחת הנחיה של US. לעיתים הקליניקה מתאימה ל-CTS, אבל ה-EMG לא תומך או שהמטופל לא יכול לעבור את הבדיקה ואז כנסיון טיפולי ואבחנתי ניתן לנסות להזריק סטרואידים לתעלה. מאחר והזרקה לעצב עצמו מסוכנת, יש המקפידים לעשות את ההזרקה תחת US על מנת לבדוק שהמחט בתעלה הכפית אך אינה פוגעת בעצב. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד