כאבים באגודל............

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

23/01/2021 | 20:51 | מאת: ענת

מזה כמה זמן כואב לי באגודל. כאשר אני מכופפת אותו הפרק קופץ כלפי מעלה ולא חוזר באופן טבעי. מה דעתך בעניין. זה פשוט לא עובר. אודה לתשובתך.

ענת שלום, נראה כי מדובר באצבע הדק TRIGGER FINGER. זהו מצב בו הגיד המכופף "נתקע" בתעלה בו הוא עובר. הסיבה לרוב אינה ידועה, אך הטיפול הינו קל ויעיל. לרוב, הטיפול הראשוני לבעיה הינה זריקת סטרואידים מקודמית, פעולה המתבצעת במרפאה ואינה דורשת שום הכנה. טיפול עם אחוזי הצלחה גבוהים. למי שהזריקה לא עוזרת או שאינו יכול לקבל סטרואידים - ניתן לפתוח רת הבעיה בניתוח קטן בהרדמה מקומית. ממליץ לגשת למומחה בכירורגיה של היד על מנת לקבוע תחילה שזו האבחנה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד