כתף כואבת ומוגבלות בתנועה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/01/2021 | 12:44 | מאת: מאיה

שלום רב, לאחר כשלושה חודשים של כאבים ומוגבלות בתנועה בכתף ימין התקבלו תוצאות של בדיקת MRI. מבקשת את עזרתך בהברה מה המשמעות ומה נדרש. תודה רבה :) זה הפענוח: "תיאור הבדיקה והממצאים MRI כתף ימין ללא ח.נ. .. ממצאים: נראה חוסר סדירות, הטרוגניות ואות מוגבר בחלק הקדמי של גיד הסופרא-ספינטוס סמוך לאיזור האחז, מתאים לטנדינוזיס, בנוסף איזור קרע חלקי מבדרגה נמוכה בחלק הקדמי של אחז הגיד, כמות מנימאלית של נוזל בבורסה הסב-דלתוידית /סב-אקרומיאלית. גידי הסב-סקפולריס והאינפרא-ספינאטוס המשכיים, ללא קרעים או סימני טנדינוזיס. מסת שרירי השרוול המסובב שמורה, החלפה שומנית קלה. נראה פס אות מוגבר בתווך חלק התוך מפרקי של גיד הביצפס, כנראה מתאים לקרע אורכי חלקי בתווך הגיד, חלק החוץ מפרקי של הגיד נראה שמור ובחריצו. ללא ניתוק או רטרקציה של הגיד. חוסר סדירות והיתרוגניות של הלברום בחלקו העליון וקדמי, ללא קרע ברור. נראית מלאות רקמה בהיקף המפרק קדמית ומעל הגלינויד ובאיזור ה-INTERVAL ROTATOR, הקרמה בעלת אות היתרוגני מוגבר, בנוסף נראית התעבות ניכרת ואות מוגבר של הקופסית באיזור הריצס האקסילרי עד כ-6.0 ס"מ. שינויים ציסטית תת קורטיקלים באש ההומרוס סמוך לאחז של גיד האינפרא-ספינטוס, פרט לכך צורת ראש ההומרוס נראית תקינה, ללא עדות לשבר היל-זקס. המפרק האקרומיו-קלביקולרי נראה שמור, ללא בצקת משמעותית בהיקף המפרק. אות מח עצם נראה תקין, ללא קוי שבר או הרס גרמי. לסיכום: סימני טנדינוזיס בחלק הקדמי של גיד הסופרא-ספינטוס כמתואר. מלאות רקמה רכה והתעבות ניכרת של קופסית המפרק כמתואר, ממצא היכול להתאים לפיברוזיס ול-CAPSULITIS ADHESIVE של מפרק הכתף השמאלי, לתיאום קליני. קרע אורכי חלקי מדרגה נמוכה בתווך גיד הביצפס בחלקו התוך מפרקי. חוסר סדירות ואות מוגבר בחלק העליון קדמי של הלברום, כנראה מתאים לשינויים דיגנרטיבים. ככל שניתן לראות ללא קרע." תודה רבה, מאיה

מאיה שלום, הפורום עוסק בכירורגיה של היד והמרפק ואינו עוסק בבעיות כתף. תוכלי לפנות לפורום מתאים בנדון.

17/01/2021 | 14:48 | מאת: nthv

תודה על המענה המהיר :)

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד