ניתוח תעלה קרפלית וטריגר פינגר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

16/01/2021 | 09:14 | מאת: טל

שלום רב, סובלת מתסמונת תעלה קרפלית ביד אחת משבוע 35 בהריון, טריגר פינגר באגודלים ודה קרוון צועק בשתי הידיים. כיום 7 חודשים אחרי לידה ועדיין. בדיקת emg הראתה לחץ עצבי בינוני. פיזיותרפיה לא עזרה. לאחר קבלת זריקה סטרואידים מרגישה שאין כאבים והתפקוד חזר. עדיין יש נימול, קישיון באגודל ביד אחת ודה קרוון ביד השניה. האם האופצייה הניתוחית היא הטובה מכולם לאור המצב, ביד, אחת וזריקה ביד השנייה? כמה זמן צפויה החלמה( הניתוחית)? בברכה, טל

טל שלום, לאור העובדה כי היתה הטבה לאחר זריקת סטרואידים בצד אחד, אני חושב שכדאי לנסות זריקה גם לאגודל וגם לדה-קרוון ביד השניה. לגבי הנימולים - מדובר בתופעה נפוצה בשלבי ההריון המתקדמים ולאחר הלידה שלרוב חולפת מספר חודשים לאחר הלידה. באם לא, ובדיקת ה-EMG תומכת בלחץ עצבי, אזי ניתוח הינו האופציה המועדפת. מדובר בניתוח בהרדמה מקומית שההחלמה ממנו תלויה בעיקר בזמן ריפוי הצלקת הניתוחית (בין שבועיים לשלושה). בברכה, ד"ר יהןדה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד