נימול מתמשך בכף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/01/2021 | 12:37 | מאת: ג'וזף

שלום רב, אני סובל מנימול מתגבר כף יד ימין, לאחר בדיקת EMG נאמר לי שלא מדובר בתעלה קרפלית ונשלחתי לבצע CT עמוד שדרה צווארי, שם עלו כל מיני דברים שכנראה אינם קשורים לנימול, האם יכול להיות שהנימול נגרם מבעיית זרימת דם ?

ג'ןזף שלום, נימולים נוצרים כתוצאה מפגיעה עצבית. פגיעה זו יכולה להיות כתוצאה מלחץ מקומי (כגון לחץ בתעלה קרפלית או לחץ של דיסק בצואר) או כתוצאה מבעיה סיסמטית (כגון חסר הורמונלי או תזונתי). העובדה כי הסימפטומים ביד ימין תומכים כי מדובר באפשרות הראשונה וכעת יש לברר את מקור הלחץ. בדיקות העסר כגון EMG ן-CT עוזרות בכף, אך הן אינן מדוייקות ב-100% ולפעמים מפספסות מחלה בשלביה הראשונים או כשהלחץ אינו גדול. ממלית לחכות מספר חודשים ולבצע שוב הערכה אצל מומחה לכירורגיה של היד ו-EMG. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד