כאבים בזרועות ונימולים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

08/01/2021 | 16:01 | מאת: רונית

כחודש נרדמות לי הכפות הידיים בלילה כל פעם אצבעות אחרות ואפילו שתיהן במקביל Emg פעמיים יצא תקין מומחה נוירולוג בדיקה תקינה לחלוטין ומומחה עמוד שדרה + mri חוט שדרה תקין ממה יכול להיות חשוב לציין שאני בסטרס וחרדה והתחלתי טיפול עכשיו

רונית שלום, נימולים הינם לרוב תוצאה של םגיעה עצבית. פגיעה זו יכולה להיות פריפרית (לדוגמא לחץ על עצב במהלכו בגפה, התסמונת הנפוצה ביותר הינה תסמונת תעלה כפית) או כתוצאה מבעייה סיסטמית (כגון חוסר בויטמינים או אי איזון הורמונלי). בדיקת ה-EMG עשויה לאבחן בין השניים, אך יש לבצע גם בדיקות דם. לציין כי כאשר הנימולים מופיעים מזה חודש בלבד - בדיקת ה-EMG אינה רלוונטית בכלל ולא מפתיע שהיא תקינה. רק כאשר יש נזק ממושך, הבדיקה תראה את זה. מיותר לבצע שתי בדיקות כאשר הסימפטומים מזה חודש בלבד. צריך לזכןר שגם בדיקת ה-EMG לא מדוייקת ב-100% ולכן אפשר לבצע US. בברכה, ד"ר יהודה ד"ר יהודה

28/01/2021 | 16:15 | מאת: רונית

תודה רבה על תשובתך מאז הספקתי גם לעשות ביופסיה של הסיבים הדקים וכמובן שגם תקין זה לא קורה כל לילה אבל בדרך כלל זה מופיע עם כאבי צוואר עומס לחץ אז השאלה היא למרות mri צווארי תקין יכול להיות עומס במהלך השכיבה אשר גורם לזה ? התחלתי גם במקביל מגנזיום

28/01/2021 | 16:16 | מאת: רונית

גם us שביצעתי היה תקין

אולי כדאי להתייעץ עם מומחה עמוד שדרה בשאלה זו. לגבי האבחנה, יכול להיות שהמקור הינו אכן מתח נפשי מאחר וכל הבדיקות תקינות. אינני רואה כיצד ניתן להתקדם עם האבחנה מאחר וביצעת כל בדיקה אפשרית

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד