ניתוח תיקון רצועת SLIL שני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

05/01/2021 | 12:14 | מאת: רבקה

שלום רב נותחתי לפני כשבועיים לתיקון קרע רצועת SLIL והניתוח נכשל, רנטגן מיד אחרי הניתוח הראה הצלחה אבל אחרי הוצאת מסמרים הראה שהמרווח חזר להיות גדול. ברור שיש צורך בניתוח נוסף. יש לי 2 שאלות: 1. מה פרק הזמן הנכון לניתוח חוזר אחרי הראשון? האם כדי להזדרז או לחכות מספר חודשים מבחינת הצטלקויות פנימיות וכו'? 2. מה השיטה המומלצת? גיד/סינטטי? תודה מראש

רבקה שלום, לא ברור למה הוציאו כל כלך ומקדם את המסמרים, מקובל להשאיר ל-6-8 שבועות. לגבי ניתוח נוסף, אין המלצה חד משמעית - ישנן גישותץ שונות ויש מנתחים שימליצו על ניתוח חוזר בהקדם לפי שייוצר נזק, וישנם מנתחים שימליצו לתת לרקמה להצטלק, להתחיל פזיותרפיה ואז להעריך את המטופל ולראות אם קיימת מגבלה/הפרעה בתפקוד המצריכה ניתוח חוזר. גם לגבי הטכניקה הדעות חלוקות וזה תלוי במספר פרמטרים שאינם מולי (כגון הכרוניות של הפגיעה, גיל המטופל, מצב הסחוס, עמדת הלונטום ביחס לשורש כף היד ועוד...) לסיכום, אין דעה ברורה כיצד לנהוג בניתוח שנכשל באופן כל כך מהיר ואני חושב שפניה לרופא המנתח תהיה התשובה הטובה ביותר. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד