ניוון באצבעות כפות הידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

29/12/2020 | 23:35 | מאת: מישהי

שלום. לאמא שלי יש שחיקה של הסחוסחים באצבעות כף היד. האצבעות ממש התעקמו. הבנתי שהמליצו לה על אמבטיית פאראפין שיכולה לעזור לכאבים. חיפשתי באינטרנט ויש מלא הצעות...מה הכי מומלץ? האם זה באמת עוזר? האם יש סיבסוד דרך קופת החולים? כמו כן איפה עוד ניתן להתעדכן במכשירים וכלים שיכולים לעזור במקרה הזה בתפקוד היומיומי? תודה מראש

שלום, שחיקת סחוס במפקים, הינה חלק מתהליך ההזדקנות של הגוף. נכון להיום, אין טכנולוגיה/תרופה שבונה סחוס מחדש. הטיפול לכך הינו בעיקר סימפטומטי לכאב. משככי כאבים, אמבטיות פראפין, הפעלה בפיזיותרפיה ושימוש בסדים עוזרים להקלת על הכאב. במכוני פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק שבקופות החולים יש אמבטיות פראפין. באם תחת טיפול זה אימך חשה הטבה, ניתן לרכוש באופן עצמאי את האבמטיה והחומרים על מנת לטפל בבית, אך ללא סבסוד. לכן, תחילה הייתי ניגש לטיפול בקופה ורואה האם האפקט מצדיק רכישה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד