כאבים איומים אחרי ניתוח כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/12/2020 | 18:17 | מאת: קרן

עברתי ניתוח כתף בכתף שמאל לפני חמישה חודשים לאחר פריקות כתף. היה לי קרע גדול בלברום משעה 1 עד שעה 6 והיה לי נזק על שם היל זקס. בניתוח עשו לי תיקון בנקרט ורמפלסיאג והכניסו לי שלושה עוגנים. מהניתוח ועד היום היד בצקתית כואבת ואני מתקשה להרים אותה. אני מרגישה שהיא עומדת להתפרק כל הזמן. באולטרסאונד שעברתי עכשיו נמצא קרע small full thickness tear of infraspinatus גודל הקרע 6.6 מ״מ בקצה דיסטלי של הגיד. אין עדות לנוזל בבורסה. באספקט לטרלי אחורי של ראש הזרוע מודגם שבר שקוע גדול מתאים לדפורמציה של היל זקס. גיד סובסקפולריס מתאים לקרע בחלקו הקדמי. הרנטגן נמצא עיוות באזור הגבשושית ובגלנויד. המנתח אמר לי שיש לי גמישות יתר. ושאצטרך לתקן גם את הכתף השנייה. הכתף השנייה כואבת לי גם מאד ואני מתקשה להזיז אותה. היד נפוחה וכואבת מאד. לגביה נמצא באולטרסאונד: מודגם קרע בmoderate partial thickness tear of supraspinatus גודל הקרע 11 מ״מ בשליש קדמי דיסטלי של הגיד. המפרק ac מודגמת תת פריקה מינורית. אשמח לדעת מה זה אומר ומה עלי לעשות בבקשה

קרן שלום, פורום זה הינו לכירורגיה של היד ואינו עוסק בבעיות כתף. ממליץ לפנות למומחה כתף בעניינך. רפואה שלמה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד