זרימת דם עם קיבוע באצבע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

27/12/2020 | 18:47 | מאת: יונתן

שלום יש לי שבר קטן באצבע האמצעית ביד ימין..... כאשר אני מוריד את הקיבוע למקלחת, הגב של האצבע יחסית כחולה. האם מדובר בשטפי הדם מהשבר או מהלחץ שמופעל מהקיבוע ומשפיע על זרימת הדם במקום? כמה מהודק זה צריך להיות? תודה רבה...

יונתן שלום, לא תיארתי באיזה שבר מדובר, אך מהסיפור שלך, אני מניח כי מדובר בשבר "מאלט". אם זו האבחנה, עליך ללשבוש את הסד 24/7, גם במקלחת. באם ברצונך "לאורר" את היד, יש להוריד את הסד כאשר האצבע מונחת על שולחן, לנקות ולהחזיר את הסד. מטרת הסד (בהנחה שאכן מדובר בשבר מאלט) היא לשמור את המפרק בקצה האצבע ישר. לרוב הסדים צרים, לוחצים וגורמים גירוי באיזור כמו שאתה מתאר, אך אין בכך צורך כל עוד האצבע ישרה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד