שבר בזרוע לאישה מבוגרת ודימנטית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

22/12/2020 | 11:07 | מאת: רמה

אימי אישה מבוגרת בת 90 נפלה ויש לה שבר בזרוע האחורית מעל המרפק. היא טופלהבגבס שניתן להסרה, אימי עם דמנציה מאוד קשה, וטוענת שזה מציק ומכאיב נורא ובשל כך מסירה את הגבס בכל פעם ששמים לה. מה ניתן לעשות במצב כזה? בהתחשב בכך שהיא יושבת כל היום ולא מניעה את היד. האם זה אפשרי שתהיה ללא הגבס? אנחנו ממש חסרי אונים לגבי המצב

רמה שלום, שברים צריכים קיבוע על מנת שיוכלו להתחבר. גם אם בשל מצבה הכללי והבריאותי אין ציפיות להמשך שיקום היד השבורה, עדיין אי אפשר להשאיר אותה בלי קיבוע - אחרת השבר עלול לא להתחבר, לגרום לנזק לעצבים וכלי דם שמסביבו וכמובן כאב. אני מניח שאם היא מצליחה להסיר את הגבס בכוחות עצמה הרי שמדובר בסד גבס (חצי גבס) ולא בגבס מלא (שמקיף את כל הזרוע). לרוב בוחרים לשים סד כי הוא שוקל פחות או כי היד מאוד נפוחה ולא רוצים שהוא ילחץ. אם עברו מספר ימים מהחבלה, ניתן להמיר סד לגבס מלא, שאותו הרבה יותר קשר להוריד. פיתרון נוסף הוא גבס פלסטי או חבק, אבל זה תלוי במיקום השבר ובצורה שלו. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד