Gct אני בלחץ נוראי.......

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

20/12/2020 | 20:41 | מאת: אודליה

בני בן 17.5. לפני כחודשיים ניסה לפתוח בקבוק משקה קל. מיד עם הפתיחה הרגיש כאב חד וכשהסתכל ראה גוש ענק בחיבור של האגודל עם כף היד. הוא טוען בוודאות שלא היה שם לפני . עשינו mri שטען שיש האדרה, יש לפנות לאונקולוג כירורגי ושמדובר ב gct. הרופא הסביר שזה לא סרטן אלא גידול שפיר אבל צריך ניתוח. יש לי כמה שאלות: 1- למה השתמשו במושג האדרה ? זה לא מושג ששייך לסרטן? 2- למה הפנו אותנו לכירורג אונקולוגי? שוב, אונקולוגיה זה סרטן....למה לא לכירורג רגיל?? האם מסתירים ממני מידע? 3- כל הסאגה הזו התחילה מאותה פתיחה של בקבוק...כיצד פקק בקבוק יכול לגרום לגידול?? הבן טוען בתוקף שלא היה שם לפני.... בבקשה אני ממש מודאגת אשמח להארות

אודליה שלום, אין סיבה להיות בלחץ: תחילה, אכן אין קשר בין פתיחת הבקבוק לגידול שהופיע פתאום. אני מניח שהתנועה שביצע גרמה למתיחה של אחת הרצועות סביב האגודל, ובאופן מקרי התגלה הממצא ב-MRI. לעניין עצמו - GCT הינו גידול שפיר, אך ההמלצה היא להוציאו מאחר והוא מפריע במיקומו, ועשוי לגדול עם הזמן. גם גושים שפירים יכולים לעבור האדרה (כלומר שהם קולטים את חומר הניגוד שמוזרק למטופל) ואין הדבר מצביע על סרטן. מי שמטפל בגושים הכף היד (שפירים או ממאירים) הם כירורגים של היד או אורטופדים אונקולוגים - מאחר ויש להם את הנסיון לכריתת גושים ולא בהכרח הדבר מעיד על מהות הגידול. למעשה, רוב העבודה של כירורגים אונקולוגים היא הסרת גושים שפירים. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד