המשך: פענוח צילום רנטגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

09/12/2020 | 07:42 | מאת: שרית

דר יקר, תודה על ההתייחסות המהירה. הצילום בוצע בעקבות גוש קטן באגודל וכאב . רופאת המשפחה הפנתה לצילום ולכירורגיה כף יד אך התורים ארוכים מאוד לכן שלחתי . אתה צודק מאוד בדבריך אך אני מודאגת. בפענוח צילום אצבע שמאל כתוב:מבנה גרמי ומרווחים מפרקיים נראים שמורים. ברקמות רכות , באזור 1 ipj מודגם קשר 4 מילימטר עם גבול מסויד. זה הפענוח במדויק. תודה וסליחה אם קודם לא הייתי מדוייקת .

הסתידויות ברקמה הרכה הינן ממצא שכיח שאינו מסוכן ולרוב אינו כואב. לעיתים הוא עשוי ליצור דלקת של הגידים שסביבו ולגרום כאב. תחילה יש לבדוק שהכאב אכן מתאים למיקום הממצא בצילום ומשם להתקדם בטיפול. אינני רואה דחיפות. ממליץ להמץתין לבדיקת מומחה.

09/12/2020 | 12:17 | מאת: שרית

תודה ד"ר לתשובה.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד