תשובות לu.s מרפק בעקבות כאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

03/12/2020 | 14:24 | מאת: .

שלום וברכה, אני בן 67 סובל מזה תקופה מכאבים ביד שמאל שלאחרונה ממש מפריעים לי בתפקוד היומיומי. ביצעתי בדיקת אולטראסאונד מרפק שמאל שבתוצאות היה כתוב: גיד הטריצפס: באזור האחיזה הודגם שרוול הסתיידויות באורך 0.5 ס''מ.יכול להתאים לדורבן. חוץ מזה הכל תקין. אשמח לדעת מה זה אומר והאם יש טיפול שיכול להקל על הכאבים? הרופא שלי אמר שזה יקח זמן ואפשר רק לקבל זריקות. אני רוצה להימנע מזריקות אך אשמח לשמוע את חוות דעתך ואם יש משהו נוסף שכן יכול לעזור?

שלום, תחילה יש לראות האם יש קשר בהין מקום הכאב לממצאים ב-US. הממצא שתיארת יכול להיות גם ממצא אקראי שאינו בהכרח מקור הכאב שלך. במידה ואכן כך, נראה כי מדובר בכאב באיזור החיבור של שריר האחורי בזרוע אל המרפק וזריקה הינה טיפול יעיל, בטוח וסיבוכים מנימלים. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד