ניתוח לתפירת גיד בכף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

22/11/2020 | 12:49 | מאת: לי

שלום רב, אחי נפצע בכף היד (קרוב לאגודל) מסכין יפני ונגרם לו חתך. הוא מסוגל לכופף את האגודל אך לפי עצת מומחה כף יד נאמר לו שאולי וייתכן פגיעה בגיד אך ניתן לדעת בוודאות רק לאחר פתיחת המקום והומלץ לו לעשות ניתוח suture of caranial and peripheral nerves אשמח לדעת מה הסכנות וההשלכות של הניתוח? סיכויי הצלחה והאם ייגרם נזק ממשי במידה ולא יבצע את הניתוח. תודה רבה

לי שלום, מאחר ועלה חשד בבדיקה פיזיקלית כי הגיד חתוך בחלקו/במלואו - יש צורך בניתוח. בחלוף כשבועיים- שלושה מהחבלה תיווצר צלקת באיזור שלא תאפשר תיקון של הגיד הפגוע. השיקום לאחר הניתוח תלוי בממצאי הניתוח. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד