כאב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

08/11/2020 | 19:13 | מאת: א

שלום דר יהודה. אני בן 20. אני רגיל לעשות קליקים בידיים ובחודש האחרון באצבע 4 ביד ימין יש תחושה של קליק שלא יוצא בין בסיס האצבע למפרק האמצעי. כשאני מותח את היד ומנסה להוציא לא קורה כלום, וכשאני מניע אותה אני מרגיש שמשהו זז, פשוט הקליק לא יוצא. האם זה התחלה של טריגר פינגר? או משהו אחר? מה לעשות? זה מציק

שלום, אינני מצליח להבין מהסיפור מהו ה"קליק" שאתה מתאר, אך טריגר פינגר הינהתופעה נפוצה ולכן ייתכן שאתה צודק באבחנה. יש לגשת להיבדק אצל מומחה לכירורגיה של היד לאישוש האבחנה והחלטה על טיפול. בברכה, ד"ר יהודה

09/11/2020 | 07:57 | מאת: א

אנסה להסביר יותר טוב. לגבי הטריגר פינגר הצעתי כי אני יודע שזה קשור לכיפוף אבל לא יודע אם זה נכון ואין בעיה בכיפוף כרגע. באופן כללי אני מוציא קליק או קנאקים באצבעות (לוחץ עליהם ויש רעש ומשהו משתחרר). באצבע המדוברת משהו תפוס, למרות שאני מותח אותה ומרגיש שיש קליק להוציא, היא לא משתחררת. אני נשאר עם תחושה מציקה במפרק האמצעי מעל בסיס האצבע.

09/11/2020 | 08:03 | מאת: א

כשמזיזים את האצבע אפשר להרגיש שמשהו זז במפרק האמצעי וחוזר למקום עם ההנעה

כפי שעניתי, על מנת להגיע לאבחנה יש לפנות לבדיקת רופא.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד