כאב באיזור הזרוע העליונה בלילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/10/2020 | 13:29 | מאת: רחלי

שלום, אני בת 57. בכל לילה בשלב מסויים אני חווה כאבים בזרוע בין הכתף למרפק וכן בעיה בקיפול האצבע השלישית ביד, האמה. עם הקימה מהשינה ולאורך כל היום אינני חשה בדבר . ממה זה עשוי לנבוע ומה ניתן לעשות? תודה מראש רחלי

רחלי שלום, את מתארת שני סימפוטמים שאינם בהכרח קשורים זה לזה: כאבים ליליים בגפה ומגבלת תנועה של אצבע 3. כאב לילי הינו סימפטום בעל אבחנה מבדלת רחבה (לכידה עצבית, דלקת מפרקית, מקור צווארי ועוד...). לגבי מגבלת הכיפוף של האצבע - ייצכן כי מדובר ב-TRIGGER FINGER - תפס של הגיד המכוף בתוך התעלה בה הוא עובר. בעיה יחסית שכיחה הניתנת לפתרון עם זריקה מקומית או ניתוח קטן. תחילה יש לבסס את האבחנה ולגשת להיבדק. בברכה, ד"ר יהודה

20/10/2020 | 07:30 | מאת: רחלי

תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד