שבר בראש הרדיוס במרפק יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/10/2020 | 00:38 | מאת: רינה

ד"ר שלום לברכה! בתאריך 22.09.20 בצאתי מהעבודה בדרכי הביתה חשתי סחרחורת ונפלתי על כפות הידיים ונחבלתי ביד ימין. הופנתי לחדר מיון ושם בוצע צילום רנטגן שבו התגלה הממצא שבר בראש הרדיוס במרפק יד ימין. שמו לי מתלה ביד ושוחררתי הביתה. למחרת היתה לי ביקורת אצל האורתופד עם ההמלצות הבאות: 1. שימוש במתלה למשך שבוע ימים בלבד. 2. ביצוע צילום נוסף. 3. הזזת היד ככל שניתן. 4. ביקורת בעוד שלושה שבועות. אתמול בשעות הבוקר ביצעתי צילום רנטגן שבו התגלה שבר בראש הרדיוס במרפק יד ימין. ובשעות אחר הצהריים היתה לי ביקורת נוספת אצל האורתופד. שאלתי היא: אני עדיין סובלת מכאבים חזקים ביד ימין. האם אני יכולה להשתמש במתלה בארץ במשך שישה שבועות עד לביקורת הבאה? בברכה מרובה, רינה

רינה שלום, שברים בראש הרדיוס יכולים להיות כאלו המאפשרים הפעלה מהירה של היד לאחר מספר ימים מהחבלה או כאלו המצריכים ניתוח. אני מניח כי לאור הצילומים הרופא במיון והאורטופד בקהילה חשבו כי מדובר בשר מהסוג הראשון. מאחר ועברו כ-3 שבועות מהחבלה, הייתי ממלית להיגמל מהמתלה, להפעיל את היד ככל שניתן ולהגביר את טווחי התנועה באופן הדרגתי. חיבור השבר יארך כ-6 שבועות ולכן הגיוני שהאיזור עדיין כואב, אך חוסר בהפעלה מוקדמת עשוי ליצור נוקשות במפרק. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד