קריעת גיד בזרת ימין האם לנתח ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

23/09/2020 | 01:51 | מאת: מירי

לפני כשבועיים נחתכתי בזרת מסכין מטבח. מאז אינני יכולה לכופף את החלק המרוחק של זרת ימין (המפרק שקרוב לציפורן) . בביקור אצל כירורג כף יד הומלץ לערוך ניתוח מיידית לאיחוי הגיד. אני מתלבטת ושוקלת להישאר במצב הקיים כי המפרק מבחינתי לא כל כך חשוב ואינני רוצה לעבור ניתוח מסובך ועדין. מה דעתך ? תודה

מירי שלום, הזרת הינה האצבע החשובה ביותר בכח אחיזת חפצים וללא כיפוף מיטבי שלה, תיווצר מגבלה תפקודית משמעותית בפעולות יומיומיות טריוויאליות. לאחר חתך בגיד המכופף, מומלץ לנתח תוך 10 ימים-שבועיים מקסימום, לאחר מכן נוצרת צלקת ושולי הגיד מתרחקים זה מזה - כך שמסובך יותר לתפור את הגיד והתוצאות פחות טובות. מעל 3-4 שבועות מהפציעה סיכוי לתפירה כבר מאוד נמוך עד בלתי אפשרי. לאור זאת הדחיפות. חד משמעית אני ממליץ ניתוח ובהקדם האפשרי. בברכה, ד"ר יהודה

23/09/2020 | 08:36 | מאת: מירי

תודה רבה על התשובה המהירה. ראיתי את הכירורג אתמול. מבחינת לוז אני היום 13 יום אחרי התאונה ומועד הניתוח המוצע בעוד כשבוע כשאהיה קרובה ל 3 שבועות. האם עדיין יש סיכויי הצלחה ? הרופא לא אמר כלום על טווח הימים כפי שתיארת .ושוב אלף תודות על התשובה.

באילוצי המערכת והחגים זהו בהחלט טווח זמן מקובל

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד