תוצאות בדיקת emg ידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/08/2020 | 14:51 | מאת: טל

שלום מצורפת תוצאת הבדיקה שעברתי הרופא שעשה אותה אמר שיש בעיה בצוואר ושאחזור לרופא שלי אודה על קבלת הסבר

טל שלום, אין שום משמעות לבדיקת ה-EMG כשלעצמה. לא ברור מה מפריע לך ? כמה זמן ? איזה טיפולים עברת ? מה האורטופד מצא בבדיקה ?... הפענוח הרשמי אכן מורה על בעיה צוארית, אבל זה יכול להיות גם ממצא אקראי לחלוטין.

30/08/2020 | 17:49 | מאת: טל

בהמשך ל EMG אני סובלת משחיקת סחוסים בשורש שתי כפות הידיים וכאבים חזקים בהפעלה והרמת חפצים וכן כאבים במרפקים ובזרועות בנוסף בבדיקת דם Rheumatoid Factor Quantit יצא 20.9 אולי נתון זה יכול גם כן לעזור לך בחוות הדעת תודה נראש

EMG הינה בדיקה לעצבים פריפרים. לרוב מתבצעת בשל תלונות על כאבים, רדימות ונימולים בידיים. אין קשר לשחיקת הסחוס בשורשי כפות הידיים או לבדיקת הדם שביצעת קשר לפגיעה עצבית ולכן הבדיקה אינה תורמת מידע נוסף לגבי בעיות אלו. בסופו של דבר הטיפול הרפואי הוא בבנאדם ולא ב-EMG ולכן יש להיבדק אצל מומחה לכירורגיה של היד על מנת להבין מה מקור הכאב.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד