רצועה קולטלרית אולנרית בכף יד אגודל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

09/08/2020 | 10:40 | מאת: יעל

שלום אני צריכה לעבור בדיקה us ברקע חשד לקרע ברצועה בכף יד פציעה באגודל. האם ניתן לראות את הרצועות של האגודל ושורש כף היד בהדמיית us ? או שיש צורך בדימות mri על מנת לדעת אם יש קרע ברצועות בכף היד תודה מראש.

יעל שלום, ישנן מספר רצועות באגודל, אך סביר שאת מתכוונת לרצועת ה-UCL שהינה זו שדורשת התייחסות רפואית והחלטה על ניתוח. מקובל שבקרע מלא של הרצועה יש לבצע ניתוח. תזמון הניתוח הינו חשוב (מקובל תוך כ-3-4 שבועות מהחבלה). בדיקת ה-US הינה מצויינת עבור רצועה זו. MRI בדיקה מצויינת גם, אך פחות זמינה ובינתיים חלון ההזמנויות ייסגר. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד