כאבים באגודל כף היד.....

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

31/07/2020 | 14:31 | מאת: מור

שלום עקב כאבים באזור האגודל בכף היד ביצעתי אולטראסאונד, אשמח לחוות דעתך. מציינת רק שהכאבים הולכים וחוזרים כבר 3 חודשים ולא הייתה טראומה או משהו כזה, מדובר בעד שמאל ואני ימנית כך שאין גם רעיון לאיזשהי פעולה חוזרת שביצעתי. טופלתי בקספו 8 ומשחה של אלטמן. להלן הפיענוח: גיד הפלקסור והאקסטנסור של אצבע מס 1 הודגמו במרקם בלתי אחיד. בגיד הפלקסור הודגם טנוסינוביטיס קל ללא קרע. פרט לכך האזורים המכוונים תקינים. מה זה אומר? ומה ניתן לעשות בשביל להיפטר מזה סופית?

31/07/2020 | 14:40 | מאת: מור

***אגב, אני ישנה על היד הזאת אם זה משנה משהו. היא נרדמת מדי פעם במהלך הלילה ואני ״מעירה״ אותה.

מור שלום, הדבר החשוב ביותר שיש לעשות הוא להיבדק ע"י מומחה לכירורגיה של היד על מנת הלגיע לאבחנה. הטיפול הוא בבנאדם ולא בבדיקת האולטראסאונד !!! רק לאחר קביעת אבחנה אפשר להחליט על הטיפול הרצוי. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד