פענוח emg ידיים במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/07/2020 | 22:22 | מאת: Dan

אני שברתי מרפק בצעד השמאלית לפני חצי שנה ויש לי כאב מרפק וגם נפוח מאווד רציתי לדעת הם יצא תקין התוצאה ...... .

דן שלום, EMG הינה בדיקה לפגיעה עצבית. לא סיפרת שום תלונות המעלות חשד לפגיעה כזו ולכן אין משמעות לבדיקה כשלעצמה. נפיחות וכאב לאחר שבר עשויים להיות גם מפגיעות שאינן עצביות. יתרה מזן, הבדיקה מראה דווקא על נזק לעצב האולנרי במרפק ימין (!!!) ולא בצד הפגוע. בברכה, ד"ר יהודה

29/07/2020 | 10:51 | מאת: דן

הפגיעה בצד ימין שאני נוגע בעצב כואב וגם המרפק נפוח

אם להתייחס רק ל-EMG, ישנה פגיעה קשה לעצב אלנרי המצריכה ניתוח. כמובן שיש להתשלים את התמונה ע"י בדיקה אצל מומחה לכירןרגיה של היד על מנת לקבל החלטה זו

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד