תזוזת עצם הגוררת ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/06/2020 | 22:47 | מאת: אמיר

לפני כשבועיים וחצי נפלתי מהאופניים ברכיבת שטח ושברתי את עצם הרדיוס.היד גובסה והיו לי כאבים לכל אורל התקופה(כולל ביקור במיון בשל כאב). היום בביקורת, הרופטץא אמר שקיימת תזוזה של העצם ושצריך ניתוח. מה מנתחים במצב הזה?מה ההשלכות של הניתוח וכמה זמן החלמה?

אמיר שלום, המטרה בטיפול בשבר היא לקבע אותו עד שמתחבר בעמדה שלאחר תהליך ההחלמה תאפשר חזרה לתפקוד קודם. מאחר ועל חלקי השבר פועלים כוחות השרירים, הרי שגם לאחר גיבוס יכולה להיווצר תזוזה בין חלקי השבר, כזו שאם השבר יתחבר בעמדה החדשה שלו, תיגרם מגבלה משמעותית בתפקוד. לאור זאת יש לנתח על מנת להחזיקר את החלקים לעמדה מתקבלת ולקבע (לרוב עם פלטה וברגים). תקופת החלמה צפויה הינה 3 חודשים לתפקוד יומיומי וחצי שנה למאמצים וספורט. כמובן שזו הערכה גסה ותלויה באופי השבר, המוטיביצה של המטופל להשקיע בשיקום, איכות הניתוח ורמת הפעילות שהמטופל רוצה לחזור אליה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד